Aktivnosti

Potpora rehabilitacijskom centru "Naš svijet"

Na inicijativu članova Upravnog odbora kluba IPA SD, u suradnji sa Udrugom branitelja policajaca – Imotski ostvarili smo još jedan projekt koji iako samo kap u moru potreba, našim prijateljima znači jako puno.

Naime, članovi naše dvije udruge odazvali su se pozivu Dječje udruge – Rehabilitacijski centar „Naš svijet" iz Splita, i dio svog slobodnog vremena odvojili za izvođenje radova u prostorijama centra koje je potrebno prilagoditi potrebama štićenika.

„Naš svijet" je neprofitabilna udruga koja pruža potporu djeci i obiteljima koji se susreću sa down sindromom, govornim i motoričkim poteškoćama, autizmom, celebralnom paralizom...

Dio poslova koji je planiran završen je 23.8.2017, put do otvaranja prostorija još treba prijeći pa iz udruge „Naš svijet" pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu pozivu za potporu.

https://hr-hr.facebook.com/Rehabilitacijski-centar-Na%C5%A1-svijet-528717260671646/

   

 

Drugi na turniru Milan Trutin - Šilje -2017.

U kolovozu 2017. aktivno smo pratili sudjelovanje naše malonogometne momčadi na 22. memorijalnom turniru  Milan Trutin – Šilje u Gornjem Podbablju.

Turnir koji se održava u sjećanje na Hrvatskog branitelja, svake godine u organizaciji i samom natjecanju okuplja  veliki broj braniteljskih udruga i natjecatelja svih razina. Naša je ekipa od početka nastupila u istom sastavu, a do finala je bilo potrebno pobijediti u četiri zahtjevne utakmice. Samo finale odigrano je 23.8.2017. od 20:30 sati a u tvrdoj utakmici, sa nešto manje naše sreće kad se rezultat lomio, zasluženo prvo mjesto pripalo je ekipi Općine Podstrana.

Sve oko turnira na finalnoj večeri potvrda je potrebe ovakvih okupljanja. Našlo se tu starih prijatelja, podsjetilo na zaboravljene priče, pa je sportski naboj nakon utakmica zamijenila  vesela i prijateljska atmosfera kao najbolja promocija turnira i pozivnica za dogodine.

  

   

Triljankama i Sinjanima šesti IPA SD balotaški turnir

Šestu godinu, u organizaciji PGP Trilj i Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska,  28. srpnja 2017. je održan balotaški turnir . Po drugi put turniru su se priključile i kolegice pa su u ženskoj konkurenciji  nastupile četiri ekipe,  dok je u muškoj konkurenciji  nastupilo šesnaest ekipa. Prvi put su na turniru sudjelovali i kolege iz kluba IPA primorsko goranska i nadamo se kući ponijeli lijepe uspomene na druženje i nova poznanstva.

Uz domaće snage, na turniru su u revijalnom dijelu sudjelovali i kolege iz Francuske, Slovačke i Poljske na ispomoći PU SD u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona". Nakon aktivnog praćenja natjecanja okušali su se i u praktičnom dijelu,  povezujući dalmatinske balote sa sličnim igrama u svojim državama.

Ključno za cjelodnevno natjecanje dobra je logistika o čemu su brinuli organizatori. Roštilj aktivan od ranih jutarnjih sati, svježina Rude koja ohladi i glavu i piće bolje od bilo kakvog frižidera i klima uređaja, značajno su pomogli održati sportsku koncentraciju do kasnih večernjih sati kada smo proglasili najbolje za ovu godinu.

Žene                                                                          Muškarci

PGP Trilj I.                                                                   PP Sinj

PU SD                                                                         PP Omiš

PGP Trilj II.                                                                  PP Solin

Zajednička fotografija i zdravica prije polaska kućama,  upotpunili su izniman doživljaj prijateljskog okupljanja kakva pomažu razviti osjećaj pripadnosti i brige za kolege i sve druge  ljude dobre volje.

Foto galerija

   

BATT Split i IPA SD na Velebitu 2017.

Tradicionalno druženje branitelja iz redova specijalne policije i MUP-a,  i policijskih službenika čija se godina rođenja podudara sa vremenom nastanka suvremene Republike Hrvatske,  i ove je godine u osvit proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, organizirano u suradnji Udruge SJP BATT iz Splita, Regionalnog kluba IPA SD i Policijske uprave SD.

Rano ujutro 26. srpnja 2017. kombijima iz Splita,  preko A1 do Maslenice i Malog Alana započela je cjelodnevna avantura. Kombinacija veterana i mladosti opet se pokazala dobitnom. Na njihovom Velebitu  specijalci su pravi domaćini, susretljivi, emotivni i ponosni . Pješačka hodnja  do objekta nekadašnjeg zapovjedništva, a danas planinarskog skloništa Dušice na 1262 m, uvod je u sat povijesti  kroz riječi samih aktera iz vremena stvaranja Domovine.  Na terenu, u idealnim uvjetima velebitskog ljeta  živa riječ vratila nas je u teške i ponosne dane, najbolje su naši specijalci zapamtili one lijepe trenutke zajedništva,  a tužan pogled i drhtaj kraj svake spomen ploče uz dionicu puta kojim prolazimo,  trajni su podsjetnik na veličinu djela.

Najmlađe policajke i policajci  brzo su savladali osnove zajedništva i brige o kolegi u specifičnim uvjetima planine, nije bilo teško ponijeti vodu, pružiti ruku na klizavoj dionici uspona, a specijalci – oni su uvijek tu kada zapne, isto kao i nekada.

Spuštanje sa Velebita završava u Svetom Roku na zajedničkoj večeri. Povratak za Split vrijeme je za sređivanje dojmova i nova planiranja.

   

IPA SD na IPA hodnji u Stuttgartu

Zajednički plan IPA Stuttgart i IPA splitsko dalmatinska o novom druženju, ostvario se 5. lipnja 2017. sudjelovanjem naših predstavnika na već tradicionalnoj IPA hodnji u Stutgarttu - IPA Marsch Stuttgart 2017. Stipe, Oliver i dokazani prijatelj našeg kluba gosp. Branko Domić pridružili su se predstavnicima velikog broja europskih klubova i sekcija, a na startu su ih dočekali Karlotto, Walter i ostala poznata prijateljska lica.  Kao jedini klub iz Hrvatske predstavljali smo tako i Hrvatsku sekciju, a dobrodošlica i pažnja sa kojom su o našim članovima brinuli kolege i prijatelj iz IPA Stuttgart sa predsjednikom gosp. Frankenhauser Patric i Policijske uprave Stuttgart sa načelnikom gosp. Harald Weber, nastavak su odlične suradnje započete ranih devedesetih i obnovljene na streljačkom turniru IPA SD na kojem IPA Stuttgart sudjeluje od 2013. god.

   

Stranica 6 od 40

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !