Aktivnosti

Hrvatska velika nagrada sigurnosti za IPA splitsko dalmatinsku

Zadovoljstvo visokim ocjenama za organizaciju konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" održane krajem ožujka ove godine, upotpunila je nominacija na natječaj za Veliku Hrvatsku nagradu sigurnosti koju desetu godinu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

Već sama nominacija značajan je uspjeh, a početkom listopada pristigla  obavijest o prestižnoj nagradi u kategoriji Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine,  kao i mnogobrojne čestitke stručnjaka sigurnosti  potvrda su kvalitetnog zajedničkog rada timova iz Hrvatske udruge povijesnih gradova i Regionalnog kluba IPA Splitsko dalmatinska.

Uručenju nagrade 11. listopada 2017. u Opatiji, na žalost nisu mogli prisustvovati svi oni zaslužni za uspjeh projekta ali prilika čeka već dogodine. Veliki je izazov za sve u klubu nastaviti započeto u travnju 2016. organizacijom konferencije „Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu" i 2017. prvim izdanjem konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" .

U pripremi za drugo izdanje „Sigurnosti povijesnih gradova", 16. i 17. ožujka 2018. važno je priključiti se i doprinijeti idejom, savjetom, djelićem slobodnog vremena i sudjelovanjem.

  

   

Poveznica - više o konferenciji

www.shcconference.com

 

Malonogometni turnir Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

Malonogometni turnir u organizaciji kluba policijskih djelatnika IPA splitsko dalmatinska i ove je godine uspješno organiziran u sklopu proslave  Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

26.rujna 2017, na sportskim terenima NK „Turnovec" okupilo se 13 momčadi. Uz ustrojstvene jedinice PU SD ( I. PP, Solin, Makarska, Prometna PP, Pomorska PP, Imotski, PGP Trilj, Sinj, Trogir, Kaštela, Vrgorac)  svoje su predstavnike imali i klub IPA Županije zapadno hercegovačke – Grude i IPA Županije herceg bosanske – Livno, inače prošlogodišnji pobjednici koji su u Split vratili veliki prelazni pehar.

Cjelodnevno natjecanje završava pobjedom PGP Trilj u završnici u kojoj su nijansu bolji od starih rivala iz PP Imotski.

Treći su kolege iz IPA ŽZH – Grude, za sportski korak ispred Pomorske PP. Triljani imaju i najboljeg golmana Vukelju, dok je naslov najboljeg strijelca ove godine pripao kolegi Kraljeviću iz IPA ŽZH Grude

Natjecatelja, navijača i zainteresiranih za ovakva okupljanja više je od 150 tijekom dana, što čini ovo događanje atraktivnim i posebno važnim u povezivanju generacija policijskih djelatnika i razvoju osjećaja pripadnosti.

Uz obilježavanje Dana policije i Svetog Mihovila, ovakvo okupljanje kolega značajan je doprinos kluba IPA SD kvalitetnijoj organizaciji svakodnevice članova IPA SD i policijskih djelatnika.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
   

Strijelci IPA SD srebreni na turniru u Crnoj Gori

Sportski susreti u Crnoj Gori 23.9.2017.  okupili su natjecatelje više klubova i sekcija. Natjecalo se u četiri discipline : pikadu, šahu, stolnom tenisu i streljaštvu.

Naš streljački tim IPA SD 1  u muškoj je konkurenciji srebreni na jakom turniri na kojem su sudjelovali i neki od reprezentativaca CG koji su iskoristili priliku za pripreme u oštroj konkurenciji.

Uz poznata lica domaćina i dvije ekipe IPA SD, na turniru su nastupili i timovi IPA Zagreb, IPA ŽHB – Livno, IPA ŽZH - Grude  stari rivali sa splitskog turnira i odlično društvo.

Na streljačkom turniru nastupili su još i timovi umirovljenika, Policijske akademije Danilovgrad, MUP-a CG i prijatelji IPA CG.

   

 

   

IPA Barcelona u Splitu

Putujući kroz Hrvatsku, kolega iz Barcelone Miguel Barragan zaustavio se na par dana i u Splitu.  Dobro informiran član IPA-e u Barceloni, lako je putem adrese e-pošte sa web stranice ostvario kontakt sa tajnikom našeg kluba i dogovor je realiziran. Miguel je oduševljen Splitom, Dubrovnikom Korčulom i Plitvicama, zainteresirala ga je i organizacija te aktivnost IPA-e u Hrvatskoj,  strukovna suradnja, poslovi policije i sve ono što IPA-u čini pravom policijskom udrugom međunarodnog značaja.

Razgovor o aktivnostima klubova u Splitu i Barceloni otvorio je i niz tema za moguću suradnju, sudjelovanje na stručnoj konferenciji koju IPA SD godišnje organizira ( Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu, Sigurnost povijesnih gradova ) ili atraktivnom turniru u preciznom streljaštvu u Stobreču.

U prostorijama kluba IPA SD razmijenjeni su klupski suveniri uz obaveznu fotografiju sa IPA znakovljem i krilaticom koja u našem klubu živi i kroz ovakve susrete.

   

Srebro na humanitarnom turniru IPA HBŽ

Drugi malonogometni turnir u organizaciji kluba IPA Hercegbosanske županije iz Livna, održan 26.8.2017.  u sportskom centru na brani  u Kazagincu, okupio je sedam timova i veliki broj članova i prijatelja IPA-e. Sportsku delegaciju IPA SD predstavljala je naša malonogometna ekipa, a na poziv našeg kluba okupljanju se pridružila i ekipa Udruge SJP BATT iz Splita. Zajednički dolazak i sudjelovanje nastavak je dobre suradnje dvije udruge policijskih djelatnika iz Splitsko dalmatinske županije.

U Kazagincu su nas dočekali domaćini IPA HBŽ,  nogometni tim IPA Zapadnohercegovačke županije – Grude, IPA Zagreb sa timom sastavljenim od igrača iz Zadra, Dubrovnika i Zagreba, veterani malonogometnog kluba „Seljak"iz Livna i ekipa  bara „Keba", prijatelji IPA -e.

Kako se bližio susret završnice okupljali su se i gledatelji, puno lica poznatih sa brojnih IPA okupljanja u organizaciji  tri susjedna kluba IPA ZHŽ, IPA HBŽ i IPA SD, kao i drugi članovi i prijatelji IPA-e koje je zainteresirala priča o prijateljskoj atmosferi kakva vlada na ovakvim događanjima. U večernjim satima prije susreta završnice na brani se okupio i respektabilan broj članova IPA SD iz Splita, Imotskog, Trlja, Sinja i drugih mjesta SDŽ.

Na kraju natjecateljskog dana završnica i dinamična utakmica u kojoj se rezultat mijenjao do zadnje minute kada IPA SD izjednačuje na 3:3 i pobjednika odlučuju penali. Sretniji i spretniji, mješoviti tim IPA Zagreb zlato, IPA SD srebro, veterani MNK „Seljak" bronca. Uz srebro imamo i najboljeg igrača turnira, Jerko Čugura iz PP Sinj ovaj put je zasluženo za nijansu ispred ostalih.

Zajednička večera i razmjena IPA znakovlja i klupskih suvenira te zahvala domaćina prethodili su nastavku druženja u fantastičnoj atmosferi. Raspoloženju je pomoglo i saznanje kako je i humanitarna nota jednako uspješan dio ovog hvale vrijednog projekta, naime sredstva prikupljana kotizacijama i osobnim donacijama namijenjena su pomoći kod rehabilitacije dvojice policijskih službenika MUP-a HBŽ.

Dogovaraju se i nove zajedničke aktivnosti, već 8. rujna 2017. čeka nas planinarska hodnja  u organizaciji IPA SD, prilika za novi susret, usvajanje osnovnih planinarskih vještina i upoznavanje ljepotice među planinama – Dinare.

Foto galerija

   

Stranica 5 od 40

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !