Aktivnosti

REGIONALNI KLUB „IPA SPLITSKO – DALMATINSKA“ NA KONFERENCIJI „SIGURNOST GRADOVA 2012.“ U SOLINU

Na poziv organizatora iz Grada Solina i tvrtke „Tectus" iz Zagreba, Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska i policijski službenici PP Solin aktivno su se uključili u organizaciju i potporu konferenciji „Sigurnost gradova 2012." koja se održala u Solinu 12. I 13. travnja2012. Središnja tema „Situacijska prevencija i korištenje suvremenih tehnologija u prevenciji kriminaliteta" zainteresirala je mnogobrojne stručnjake iz Hrvatske i regije.

Među više od 150 sudionika koje je pozdravio zamjenik Ministra unutarnjih poslova, gosp. Evelin Tonković, konferenciji su prisustvovali i policijski službenici Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Velike Britanije. Predstavnici našeg Ministarstva i Policijske uprave splitsko dalmatinske značajno su participirali u stručnom dijelu programa, a svoje su prezentacije predstavili i članovi RK IPA SD Jozo Šitum te predsjednik kluba Slobodan Marendić.

Poznati praktičari prevencije Paul Ekblom iz Londonskog instituta za prevenciju kroz dizajn, Szandra Windt iz Mađarskog instituta za kriminologiju kao i Mark Burton Page iz Europske udruge za sigurnost gradova te umirovljeni policijski službenik i zapovjednik protuterorističkog odjela u Londonu, Brett Lovegrove pomogli su na izravan način upoznati dostignuća u planiranju i provedbi preventivnih mjera što je korisna podloga za svakodnevni rad policijskih službenika.

Paul Ekblom odvojio je i dio vremena za intervju sa RK IPA SD koji će te moći pročitati na našoj web stranici, dok je Brett Lovegrove novinarima Slobodne Dalmacije ponudio zanimljiva iskustva o kojima se može čitati i na portalu Slobodne Dalmacije te tiskanom izdanju od 16.4.2012.

Na marginama konferencije članovi RK IPA SD i policijski službenici PP Solin ostvarili su niz zanimljivih kontakata sa policajcima iz regije razmjenjujući stručna iskustava i druge zanimljivosti iz života policijskog službenika.

Krilatica „Servo Per Amikeco" još je jednom zaživjela, a pomoć koju su članovi RK IPA SD i Sektora za granicu pružili makedonskoj delegaciji kod potrebe za žurnim odlaskom zbog nemilih događaja u Makedoniji uz zahvalu kolega, potvrda su potrebe razvoja suradnje i kolegijalnosti.

 

IPA CUP-ZAGREB 2012

Dana 31. ožujka 2012. god. RK IPA Zagreb organizirala je malonogometni turnir „IPA CUP-ZAGREB 2012. Na turniru je sudjelovala i ekipa RK IPA Splitsko-dalmatinske koju je za ovu priliku vodio tajnik u klubu Perica Orešković.

Po završetku sportskog djela, predsjednik RK IPA Zagreb, gospodin Darko Minković poveo je našu ekipu u prostorije kluba na Borongaju, Budakova 17. U ugodnom prostoru nedavno uređenog kluba, Minković je predstavio aktualnosti u radu RK IPA Zagreb kao i bogatu riznicu pehara i drugih nagrada sa raznih športskih natjecanja.

Na kraju kraćeg druženje i razmjene iskustava, od strane domaćina našem je predstavniku uručena svečana zastava Sekcije IPA Hrvatske i suveniri RK IPA Zagreb, te je dogovorena dalja suradnja i susreti u Splitu i Zagrebu.

   

Izlet RK „IPA Splitsko-dalmatinska" u Vukovar

RK „IPA Splitsko-dalmatinska" je tijekom vikenda 13. - 15. svibnja 2011. god., organizirala posjet Slavoniji i gradu heroju Vukovaru, te je istom prilikom na narečenom izletu sudjelovalo 30 članova regionalnog kluba.

Izlet je započet svečanom večerom u Slavonskom Brodu gdje se odmah na početku osjetila topla slavonska dobrodošlica uz tamburaše koji su uz slasne slavonske delicije podizali raspoloženje i uveseljavali članove kluba.

U jutarnjim satima slijedećeg dana krenulo se putem grada heroja Vukovara, gdje se posjetilo mjesto pogibelji 12 redarstvenika u Borovu na kojem su se zapalile svijeće, a nakon toga se posjetila glasovita Trpinjsku cesta i mjesto pogibelji legendarnog generala bojnika Blage Zadre.

Opširnije: Izlet RK „IPA Splitsko-dalmatinska" u Vukovar

   

IPA CUP-ZAGREB 2010

Dana 30. ožujka 2010. god. RK IPA Zagreb organizirala je malonogometni turnir „IPA CUP-ZAGREB 2010", na kojem je sudjelovala i ekipa RK IPA Splitsko-dalmatinske, te je osvojila 3 mjesto.

   

Stranica 40 od 40

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !